Lanzarote; een schitterend vulkaaneiland

juli 31, 2014 admin SinglesBlog

lanzarote;_een_schitterend_vulkaaneiland.jpg

Ontdek de mooiste plekjes van Lanzarote te voet

Lanzarote is een typisch vulkaaneiland en dat maakt het een uitdaging voor de wandelaar. Je valt van de ene  verbazing in de andere; lavavelden met allerlei kleuren en vormen en indrukwekkende kraters wisselen zich af met glooiende heuvels en pittoreske dorpjes. Juist de gevarieerdheid van het landschap zorgt ervoor dat er wandelroutes van verschillende lengtes mogelijk zijn waarbij je onderweg van alles te zien krijgt. Veel van de bijzondere plekjes op Lanzarote kun je alleen te zien krijgen als je erheen loopt, een andere manier is niet mogelijk. Daarom is wandelen eigenlijk dé manier om dit schitterende eiland te verkennen! 

Timanfaya Nationaal Park

Het Nationaal Park Timanfaya moet daarbij wel even apart genoemd worden. Dit vulkaangebied beslaat een oppervlakte van ongeveer 51 km². Het is een beschermd gebied en slechts een gedeelte is toegankelijk voor publiek. Er zijn verschillende excursies in het park waarbij je met een bus wordt rondgereden, maar heel speciaal is de Ruta de Termesana; een wandeling waarbij je begeleid wordt door een gids.  

Overigens zijn er nog meer wandelroutes met gids. Bij Canary Trekking is bijvoorbeeld een pittige tocht uitgezet, maar er zijn nog meer. Zonder gids kun je natuurlijk ook het eiland verkennen. De kustlijn tussen Puerto del Carmen en Arrecife is erg mooi en in het Famara massief zijn ook een paar mooie routes en je kunt er ook een aantal kraters beklimmen. 

Meer lezen over Lanzarote? Kijk eens op deze website!

 

Comments are currently closed.


© 2014 SinglesWandelen.nl | Alle rechten voorbehouden